divendres, 29 d’agost del 2008

L'impacte de la Convenció Demòcrata

La convenció del Partit Demòcrata dels Estats Units sembla haver despertat un interès més gran que el celebrat fa quatre anys. Els estrategs del partit es vanten que les audiències de televisió han augmentat per primera vegada en les últimes tres legislatures. De fet, les xifres fins i tot han superat els excel·lents resultats del 1992, quan Clinton va aconseguir la Casa Blanca.

Alguns swing states, aquells que es troben a cavall de les dues opcions, han realitzat enquestes ràpides (fast-food surveys?). Sembla que la Convenció demòcrata ha aconseguit capgirar la tendència negativa de les últimes enquestes i encara que la significació estadística dels resultats s’hagi d’agafar amb pinces, Obama augmenta en aquells estats clau. De fet, només a New Hampshire, Maryland i Kansas les enquestes postconvenció li donen menys percentatge que les anteriors a la convnció (les barres mostren la diferència que Obama treu a Mc Cain i els valors l'augment en la projecció de vot respecte les últimes enquestes, la majoria realitzades dues setamnes abans de la Convenció). Mc Cain segueix, però recollint bons resultats (pollster).


Al Pati Descobert seguirem oferint en les properes setmanes algunes claus de les eleccions presidencials de novembre. Que encara queden més de dos mesos, però sembla que siguin la setmana entrant...

Toni Rodon

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Properes entregues:

(31/08) Internet i política als Estats Units

(Primera setmana de setembre) A la caça del votant independent.

3 comentaris:

mercè ha dit...

Obama treu bons resultats, però Mc Cain no es queda molt enradere, a més, encara falta bastant temps i les coses poden canviar. Alguna aposta sobre qui guanyarà?

(veig que també heu tret el verificador de paraules, ben fet! ;))

ISB ha dit...

suposo que si la convenció republicana surt bé també repuntarà McCain una mica (això si no arriba l'huracà a Florida, N.Orleans o Texas...). Per altra banda, també veure qui tria de company de cartell. De moment, he vist l'anunci que va fer felicitant obama i sembla una estratègia intel·ligent.
Com bé deies al comentari del bloc, a Europa la percepció és pro-demòcrata, però al marge de gustos, cal tenir en compte que són els americans els qui votaran, i la incertesa en matèria de seguretat (la política exterior en sí no els importa massa als americans)pot afavorir McCain...ja veurem

Toni Rodon ha dit...

Mercè, difícil fer apostes d'un país que m'és tan desconegut.. La gent que conec d'allà és tota pro-obama, però clar, això no és científicament vàlid.. Si et sembla les apostes les deixo per quan acabin les eleccions ;)
Aubachs, crec que el que pot passar factura a Obama és la seva ambigüitat en algunes matèries, com l'econòmica. Ha fet poques propostes i suposo que arribarà el moment que n'haurà de fer. Això pot desencisar a més d'un votant... Veurem com porta el tema.