divendres, 29 de maig del 2009

El barça augmenta la natalitat?

Davant de comentaris de tertulians enjogassats (o excitats) pels esdeveniments d'aquests dies, servidor, que els reptes d'aquesta mena també l'esveren, ha decidit buscar si el barça té efectes sobre la natalitat. Així que, abans de publicar la nostra secció quinzenal de Crònica, ens permetran la llicència de seguir jugant amb les dades com a nens petits.

Llàstima que no hi hagi dades mensuals (si algú les té, encanta't de poder rebre-les). La gràcia era calcular quin efecte tenien les copes d'Europa nou mesos després. Però data, is data, que diria el mestre. En tot cas, mirem-ho per Catalunya, no sembla quedar clar del tot que les Copes d'Europa hagin fet pujar el nombre de naixements.

Aquí us adjunto els valors absoluts:

Llàstima. L'efecte no s'intueix. Em queda el dubte de si, realment, importa l'abans, el durant o el després del títol. Sigui com sigui, elucubracions a banda, encara som a temps de fer trencar les estadístiques. Així que mans a l'obra!

3 comentaris:

L'home del sac ha dit...

Llàstima, perquè amb dades mensuals quedaria tot molt més clar.

mercè ha dit...

Potser l'eufòria del Barça farà creixer la natalitat però, segons el que jo he vist al meu entorn, ja va començar abans, potser ho intuien? :p

Ariadna ha dit...

Toni!

http://www.idescat.cat/territ/BasicTerr?TC=5&V0=3&V1=3&V3=35&V4=273&ALLINFO=TRUE&PARENT=1&CTX=B

Aquí hi ha les estadístiques de naixements a Catalunya per sexe i mes. Si vas a altres anys hi pots trobar les dades des de 1978. Això sí, és per a Catalunya, només té en compte els culés catalans...