dijous, 1 d’octubre del 2009

Debat de política general (II)

President d’ERC, Joan Puigcercós

“Escoltin, no volem que s’enfonsi ningú, no li desitgem cap mal al Govern espanyol, que tot vagi bé, perquè també ens afecta: en política fiscal, en política energètica, en política laboral, en política social; ens afecta, malauradament ens afecta massa. Però és l’hora que Catalunya decideixi per si mateixa”.


“En segon lloc, hem cosit el Partit dels Socialistes a la nació. Després de passar pel Govern de la Generalitat i de patir en carn pròpia el que és el centralisme i l’Estat, el PSC ja no pot ser el mateix. Ha vist definitivament el que és un govern central «amic», com les gasta; les dificultats de negociar competència a competència; la incomprensió, moltes vegades, perquè aquí no es tracta ni de dreta ni esquerra, es tracta de Catalunya i Espanya. I a aquells manifassers que deien ara fa sis anys que s’acabava l’eix Catalunya-Espanya, Déu els conservi la vista, perquè fixin-se que en aquests anys hem parlat bàsicament d’això”.


Diputat del PPC, Daniel Sirera


“Vostè ahir, senyor president de la Generalitat, va parlar de l’èxit de Ferran Adrià. Però no va dir ni una sola paraula, senyor president, dels propietaris i treballadors dels petits restaurants que han de tancar a Catalunya sense que el seu Govern hi posi remei”.


Diputat d’ICV-EUiA, Jaume Bosch


“Vostè, president, parlava ahir que aquest Govern catalanista i d’esquerres no serà un parèntesi, per nosaltres tampoc. I miri si ho tenim clar, Iniciativa per Catalunya Verds -Esquerra Unida i Alternativa en un futur pot estar al Govern o a l’oposició, però el nostre compromís públic és que només serem al Govern si aquest és d’esquerres i pacta un programa d’esquerres. Per alguns això és autolimitar-se les possibilitats de pacte; per nosaltres és un exercici de transparència i claredat davant la ciutadania”.